IN MEMORIAM

Poštovane kolegice i kolege,

Danas smo saznali tužnu vijest. Napustila nas je naša kolegica Vladimira Piskač, od milja zvana Duda, dugogodišnja djelatnica Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“, od 2012. godine u mirovini.
Vladimira Piskač (rođ. Grims), rođena je u Varaždinu 1947. godine. Nakon završene Gimnazije zapošljava se 1975. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Sloboda“ na Odjelu za odrasle.

U svom knjižničarskom stažu bila je u nekoliko navrata član Sekcije za specijalne knjižnice a dužnost predsjednice Društva bibliotekara Zajednice općina Varaždin obnašala je u mandatu od 1987. do 1990. godine. Dobitnica je Nagrade „Pavao Markovac“ za postignute rezultate u radu, koju joj je dodijelilo Predsjedništvo vijeća sindikata Hrvatske, 1984. godine.

Pamtimo je kao vedru, duhovitu, uvijek spremnu na pomoć, posebno mladima koji su dolazili raditi u Knjižnicu. Duda je uvijek imala neko jednostavno rješenje uz sposobnost pronalaska riječi koja ti je baš bila potrebna. U radu s korisnicima uvijek odmjerena i principijelna, blaga prema studentima. Iako je voljela pogledati dobar film, posebno s njezinim najdražim glumcem Seanom Conneryjem, nestrpljivo iščekivala Olimpijade i znala nas obradovati svojim kulinarskim umijećem, neizmjernu ljubav iskazivala je prema svojim unucima, svojoj Reti i Dominiku o kojima bi pričala ozarenog lica.

Nakon odlaska u mirovinu, često bi nas posjećivala, kada bi u rano jutro krenula u nabavku i po dobru staru dozu „krimića“. Posljednju godinu zbog bolesti rijetko smo se viđali ali ju uvijek s radošću spominjali i čekali neka bolja i normalnija vremena kako bi ju mogli posjetiti.

Ostat će nam u sjećanju njen veseli glas, osmijeh i optimizam.

Mirno spavaj, draga Duda !