Uz 100. rođendan gđe Vjere Ostoić

Naša draga Vjera Ostoić, navršila je u nedjelju, 20. ovog mjeseca, punih 100 godina.
Prigoda je to da joj uputimo posebnu čestitku:
Poštovana gospođo Vjera !
“Družeći se cijeli svoj vijek s knjigama i pisanom riječi u kojima ste
otvorena srca pronalazili tako mnogo inspiracije i hrane za dušu, uvijek ste znali ta blaga dijeliti sa svojim bližnjima.
Osobito draga sjećanja ostaju nam prilike kada ste nas, svoje knjižničare, raskriljenih ruku dočekivali u obiteljskom domu i nakon što ste otišli u mirovinu.
Zato Vam čestitke za veliki 100. rođendan upućujemo uz – hvala od srca!”
Kolektiv Gradske knjižnice i čitaonice “Metel Ožegović” Varaždin
Vjera Ostoić rođena je 1922. u Otočcu, a u Gradskoj knjižnici Varaždin, zaposlila se 1957. godine. Radila je s prvim varaždinskim knjižničarima i knjižničarkama, prvom ravnateljicom Vandom Milčetić, tehničarima Blaženkom Šulte, Ivanom Brlekom i Zorom Novak, Danicom Kutnjak i Franjom Kaniškim s Dječjeg odjela te knjižničarkom Božicom Kudumija.
Nakon punih 20 godina u Knjižnici, odlazi u invalidsku mirovinu, u kojoj i dalje neumorno čita, prepisuje i bira tekstove koje će podijeliti s nama. Nepresušno je vrelo o zbivanjima u Knjižnici 60-tih i 70-tih godina, o kojima nam rado priča tijekom naših susreta. Posebno se sjeća susreta sa Zvonkom Milkovićem i drugim piscima, a osobit dojam na nju ostavilo je i održavanje nacionalne Skupštine Društva knjižničara u Varaždinu, višednevna usavršavanja diljem Hrvatske, učenje strojopisa i krasopisa, kojim su se nekad ispisivale knjige inventara i kataložni listići…
U poznim godinama, u najljepšim sjećanjima, naravno uz ona u obitelji, ostaju joj susreti s nama knjižničarima kao i vrijeme provedeno radeći u Knjižnici.