Ljetne igre SO Slovenije

soslo1

Nacionalne ljetne igre Slovenije održane su u Mariboru od 13. do 15.06. 2014. godine. Kroz dva dana natjecanja osobe s intelektualnim teškopćama borile su se za zlatna, srebrna i brončana odličja u 8 različitih sportova: atletika, stolni tenis, plivanje, košarka, judo, boćanje i biciklizam.
U petak 13.06.2014. u sportskoj dvorani Tabor Hall održalo se službeno predstavljanje svih ekipa na defileu te svečano otvaranje Igara. Svojim veličanstvenim programom počastili su nas učenici centara i udruga te upalili olimpijsku baklju.
Prvi dan natjecatelji su uspješno prošli kvalifikacije. Svi natjecatelji dali su sve od sebe kako bi postigli najbolje rezultate. Drugi dan održala su se finalna natjecanjasa podjelom zasluženih medalja. U sklopu Igara provodio se i healthy program (Fun Fitness).
Predstavnici iz Hrvatske nastupili su u dva sporta (plivanje i atletika) i došli su iz dva grada: Pule i Zagreba. Natjecanje iz atletike se održavalo na Atletskom stadionu Poljane. Reprezentaciju olimpijaca iz Hrvatske predstavljali su natjecatelji iz atletike: Gabrijela Bunjački – zlatna medalja skok u dalj sa zaletom, 4. mjesto trčanje na 100 metara.
Mateo Kolar – zlatna medalja u bacanju loptice 200 grama Centar za autizam Zagreb.
Rezultati plivanje: na 25 metara slobodno 1. skupina: zlatna medalja Krešimir Ferenčić, Centar za rehabilitaciju Pula. Srebrna medalja: Marko Tadić, Centar za rehabilitaciju Pula. Brončana medalja Ivo Zvonarević, Centar za autizam Zagreb. 25 metara slobodno 2. skupina: 4. mjesto Marko Lončarić, Centar za autizam, Zagreb. Pozdravljaju vas treneri: Sandra Jadrijević, Andrijana Đumlan Cetin, Nensi Oštrić, Velida Salihović i Sandi Keser.

soslo2   OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA