Novosti

POZIV NA 464. KOLOKVIJ HRVATSKOG GENETIČKOG DRUŠTVA

Doktorica znanosti Francesca Berini, Group of Microbial Biotechnology Department of Biotechnology and Life Sciences University of Insubria održat će predavanje pod naslovom “Nanoantibiotics to fight multidrug resistant infections by Gram positive bacteria” 03. svibnja 2023. u 14:30 u Dvorani III Instituta Ruđer Bošković. Životopis predavačice možete pročitati ovdje.

NATJEČAJ ZA NAGRADU ŽELJKO TRGOVČEVIĆ ZA 2022. GODINU

S ponosom objavljujemo da je otvoren natječaj za nagradu Željko Trgovčević koja se dodjeljuje mladim istraživačima za vrijedan znanstveni rad u području molekularne biologije. Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2023. a sve detalje o natječaju i o tome kako se prijaviti možete pročitati ovdje.

In Memoriam

ŽELJKO KUĆAN, akademik (1934.-2023.)

U četvrtak 5. siječnja 2023. napustio nas je akademik Željko Kućan, jedan od istaknutih pokretača molekularno-bioloških istraživanja u Hrvatskoj. Njegov znanstveno-istraživački rad, započet na Institutu Ruđer Bošković i nastavljen na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, bio je većinom usmjeren na istraživanja biokemije nukleinskih kiselina i prijenosa genetičke informacije. Rezultati njegovih istraživanja objavljeni su u najuglednijim znanstvenim časopisima. Kao dugogodišnji profesor biokemije na PMF-u kao i na drugim fakultetima u Hrvatskoj nesebično je prenosio svoja znanja i znanstveni entuzijazam na brojne generacije studenata. Akademik Željko Kućan ostat će u trajnoj uspomeni brojnim biokemičarima, molekularnim biolozima, genetičarima i svim kolegama koji su imali privilegiju s njim surađivati ili slušati njegova predavanja.

 

4. KONGRES HRVATSKIH GENETIČARA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

Četvrti Kongres hrvatskih genetičara s međunarodnim sudjelovanjem uspješno je održan od 26. do 29. rujna 2018. godine u gradu Krku u organizaciji Hrvatskog genetičkog društva. HGD se za pomoć i podršku zahvaljuje našim generalnim sponzorima tvrkama Eppendorf AG., INEL – medicinska tehika d.o.o. i Labena d.o.o., našim sponzorima tvrtkama CruX d.o.o., Diagnostica Skalpeli d.o.o. i Kemomed d.o.o., te Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa Republike Hrvatske. Cjelokupnu knjigu sažetaka i osnovne informacije o kongresu možete pronaći ovdje. Galeriju fotografija sa kongresa možete pogledati ovdje.