Novosti

NATJEČAJ ZA NAGRADU ŽELJKO TRGOVČEVIĆ ZA 2022. GODINU

S ponosom objavljujemo da je otvoren natječaj za nagradu Željko Trgovčević koja se dodjeljuje mladim istraživačima za vrijedan znanstveni rad u području molekularne biologije. Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2023. a sve detalje o natječaju i o tome kako se prijaviti možete pročitati ovdje.

In Memoriam

ŽELJKO KUĆAN, akademik (1934.-2023.)

U četvrtak 5. siječnja 2023. napustio nas je akademik Željko Kućan, jedan od istaknutih pokretača molekularno-bioloških istraživanja u Hrvatskoj. Njegov znanstveno-istraživački rad, započet na Institutu Ruđer Bošković i nastavljen na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, bio je većinom usmjeren na istraživanja biokemije nukleinskih kiselina i prijenosa genetičke informacije. Rezultati njegovih istraživanja objavljeni su u najuglednijim znanstvenim časopisima. Kao dugogodišnji profesor biokemije na PMF-u kao i na drugim fakultetima u Hrvatskoj nesebično je prenosio svoja znanja i znanstveni entuzijazam na brojne generacije studenata. Akademik Željko Kućan ostat će u trajnoj uspomeni brojnim biokemičarima, molekularnim biolozima, genetičarima i svim kolegama koji su imali privilegiju s njim surađivati ili slušati njegova predavanja.

 

4. KONGRES HRVATSKIH GENETIČARA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

Četvrti Kongres hrvatskih genetičara s međunarodnim sudjelovanjem uspješno je održan od 26. do 29. rujna 2018. godine u gradu Krku u organizaciji Hrvatskog genetičkog društva. HGD se za pomoć i podršku zahvaljuje našim generalnim sponzorima tvrkama Eppendorf AG., INEL – medicinska tehika d.o.o. i Labena d.o.o., našim sponzorima tvrtkama CruX d.o.o., Diagnostica Skalpeli d.o.o. i Kemomed d.o.o., te Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa Republike Hrvatske. Cjelokupnu knjigu sažetaka i osnovne informacije o kongresu možete pronaći ovdje. Galeriju fotografija sa kongresa možete pogledati ovdje.