O nama

Udruga hrvatskih građevinskih fakulteta udruženje je svih građevinskih fakulteta koji u obrazovnom ciklusu koriste hrvatski jezik kao službeni jezik i registrirani su u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. Na poticaj osječkog Građevinskog fakulteta, Udruga je utemeljena 20.lipnja 2008.godine u Rijeci, a prvim predsjednikom izabran je prof.dr.sc Mladen Radujković sa zagrebačkog Građevinskog fakulteta. Udrugu čine slijedeće članice:

  • Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  • Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
  • Građevinski i arhitektonski fakultet Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku
  • Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu
  • Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednik Udruge: prof. dr. sc. Damir Varevac, Građevinski i arhitektonski fakultet Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku

Misija

Misija UHGF je promicanje i unaprijeđivanje građevinske struke i njoj srodnih struka, zajedničkim djelovanjem hrvatskih građevinskih fakulteta s ciljem osiguravanja visoke kvalitete znanstvene, obrazovne i stručne aktivnosti prepoznatljive i uvažene na međunarodnom tržištu rada i usluga.

Vizija

UHGF okupljanjem vodećih znanstvenika, nastavnika i stručnjaka s područja građevinarstva i njemu srodnim znanstvenim i stručnim područjima aktivno sudjeluje u razvoju struke kroz zajedničko promišljanje o svima važnim pitanjima, razmjenu znanja i iskustava te suradnju sa sličnim međunarodnim udruženjima. Na taj način Udruga postaje neizostavan subjekt i mjesto stjecanja relevantnih profesionalnih informacija za sve svoje članice ali i druge zainteresiranje organizacije i pojedince.