Slikovnice u knjižnici Prve Gimnazije Varaždin

Začarane!

 

Nacionalna kampanja “Čitaj mi!” pokrenuta je 2013., u Europskoj godini čitanja naglas, s ciljem da se promicanje rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima kontinuirano provodi i u nadolazećim godinama, kako bi čitanje naglas postalo stalnom aktivnošću u hrvatskim obiteljima s malom djecom.
Školska knjižnica Prve gimnazije Varaždin ove se godine priključila akciji pod sloganom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Od 9. veljače do Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače 2015., naši učenici i djelatnici prikupili su 250 slikovnica za djecu predškolske dobi i njima obradovali mališane u dva varaždinska dječja vrtića i djecu u nekoliko udomiteljskih obitelji. Vodeći se mišlju kako sva djeca imaju pravo pristupa slikovnicama i da svakom djetetu treba čitati naglas od najranije dobi, akciju su organizirale knjižničarke Jasminka Horvatić-Bedenik i Marinela Marčetić .
Kako su se učenici radovali pri izboru i donošenju slikovnica, tako su i mališani u vrtićima s velikim uzbuđenjem i zanimanjem dočekali članice Knjižničarke grupe, koje su ih donijele. Užitak u čitanju i otkrivanju novih likova iz bajki bio je obostran. Još jednom se pokazala pripravnost učenika i djelatnika Prve gimnazije Varaždin na dobrotvorno djelovanje kao i socijalna osjetljivost za različite društvene potrebe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Radost na licima mladih knjižničarki iz Prve gimnazije i djece iz vrtića Aleja OLYMPUS DIGITAL CAMERA