Održane dvije radionice u organizaciji knjižnice FOI

U sklopu međunarodne znanstvene konferencije CECIIS 2014, na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, održane su dvije radionice u organizaciji knjižnice.

Slika-3_imagelarge-radionice FOI

17. rujna 2014. održana je radionica Revizija i otpis knjižnične građe u knjižničnom sustavu METEL win, predstavljanje novog kataloga i novih usluga. Predavač i sponzor radionice bio je Danko Tkalec, dipl. oec., direktor tvrtke POINT d.o.o. iz Varaždina. Suorganizator radionice bila je Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ Varaždin.
18. rujna 2014. održana je radionica Pravo na pristup informacijama – službene informacije, tijela javne vlasti i građani. Gošće predavačice bile su Tamara Horvat i Renata Pekorari iz Digitalnog informacijsko-dokumentacijskog ureda Vlade Republike Hrvatske.
Radionice su bile namijenjene knjižničarima svih vrsta knjižnica, tehničkim suradnicima u knjižnicama, čelnicima i službenicima za informiranje tijela javne vlasti u Varaždinu i Varaždinskoj županiji i svima zainteresiranima. Na radionicama je bio 101 sudionik iz osam županija, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Požeško-slavonske, Varaždinske i Virovitičko-podravske županije te Grada Zagreba.