Home » Vijesti » ITSE konferencija

ITSE konferencija

Prva međunarodna ITSE konferencija je završila. U predivnom prostoru Kampusa oko stotinu obrazovnih stručnjaka sudjelovalo je u razmjeni vještina poučavanja te predstavilo primjere dobre prakse. Konferenciju su otvorili Trio Canticum. Nakon glazbenog uvoda ravnateljica javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture, Gorana Barišić Bačelić, sudionike je upoznala s obrazovnim potencijalima Tvrđave kulture Šibenik. Raspravljalo se o vrijednosti znanja, budućnosti stvaranja i prijenosa znanja u doba UI te kako pronaći snagu u sebi te prevenirati burnout. Osvijestile su se potrebne vještine učitelja i ravnatelja te trenutni izazovi s kojim se susreću.

Naglasila se važnost vanjskog vrednovanja te uvidjela nužnost promjena u obrazovnim sustavima, na primjeru Slovenije. Razgovaralo se o alternativnim sportovima i Scientix – STEM aktivnostima.

Radionički dio programa je bio raznovrstan, zanimljiv i primjenjiv u svakodnevnom radu. Obrazovni stručnjaci imali su priliku sudjelovati u odličnom Escape Roomu tijekom konferencije i motivaciju za što češću primjenu igrifikacije u nastavi. Format Iskreno je potaknuo najveću raspravu te osvijestio važnost vještine upravljanja vremenom te kako u osam minuta prenijeti i sažeti glavnu misao.

Sudionici su imali priliku tijekom konferencije pogledati postere izvrsnih školskih projekata.

Program konferencije, prema riječima sudionika, nadmašio je sva očekivanja te s nestrpljenjem očekuju ponovni susret!

Uskoro će biti objavljeni sažetci radova, a do tada uživajte u foto galeriji!