Home » Vijesti » Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti

Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti

Pozivamo sve maturantice i maturante kao i njihove profesorice i profesore (ali i sve zainteresirane) da nam se pridruže u obilježavanju Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti 12. veljače 2024. u 18:00 sati u Kući umjetnosti Arsen.

Uz inspirativne znanstvenice razgovarat ćemo o obrazovanju, karijerama i različitim doživljajima po pitanju ravnopravnosti spolova u znanosti.

11. veljače 2015. godine Opća skupština Ujedinjenih Naroda proglasila je Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti. Ciljevi obilježavanja ovog dana su promicanje ravnopravnog sudjelovanja djevojaka i žena u obrazovanju, usavršavanju, radu i donošenju odluka u znanosti; eliminacija svake diskriminacije žena, uključujući u području obrazovanja i zapošljavanja te premošćivanje pravnih, ekonomskih, socijalnih ikulturnih barijera kroz poticanje razvoja obrazovnih politika i programa,uključujući školske kurikulume s ciljem poticanja većeg sudjelovanja žena i djevojaka, promocije razvoja karijere u znanostima i prepoznavanja postignuća žena u znanosti.

Veselimo se vašem dolasku!