OBAVIJEST O ODGAĐANJU 10. KONGRESA HDNM

 

Poštovani, 

Nakon pažljivog razmatranja situacije oko epidemije COVID-19 koronavirusa te praćenja preporuka Svjetske zdravstvene organizacije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a s obzirom na nepredvidivost širenja virusa, prisiljeni smo odgoditi termin održavanja 10. međunarodnog kongresa Hrvatskog društva za nuklearnu medicinu.

Iako svjesni da će ova odluka i vrijeme kada je donesena mnogima od vas poremetiti planove, odlučili smo se na njeno donošenje vođeni brigom za vaše zdravlje i sigurnost, koji su nam na prvom mjestu.

Specifičnost  10. međunarodnog kongresa Hrvatskog društva za nuklearnu medicine je veliki postotak predavača  iz inozemstva, od toga jedan dio iz epidemijom zahvaćenih područja sjeverne Italije.

Svi oni bi morali na granici proći medicinsku kontrolu i u najboljem slučaju svakodnevno se javljati dežurnom epidemiologu, a u najgorem postoji mogućnost i da odmah završe u izolaciji.

S obzirom na probleme koje bi to značilo za normalno odvijanje programa, a i kako smo svjedoci ubrzanom širenju virusa u Europi zadnjih dana, smatramo odgađanje najboljom mogućom odlukom u ovom trenutku.

Prvobitno zakazan kongres u terminu od 7.-10.5.2020.,  će biti odgođen za studeni ove godine. Novi datum je 5. – 8.11.2020.

Ljubazno vas molimo da nam u što skorijem roku potvrdite odgovara li vam predloženi novi datum kongresa, kako bismo definitivno mogli potvrditi novi termin.

Obavijest o prihvaćanju sažetka poslat ćemo za nekoliko dana.

Zahvaljujemo na razumijevanju i podršci,

Predsjednik kongresa

Prof. Dražen Huić