ZAPISNIK SA OSNIVAČKE SKUPŠTINE

Dubrovnik, 4. listopada 2007. godine

Jednoglasno je usvojeno da je gdin. Marc Gjidara predsjedavajući Osnivačke skupštine.

Jednoglasno je usvojeno da je gđa. Lana Srkoč zapisničar Osnivačke skupštine.

Jednoglasno je usvojeno da su gđa. Jagoda Novak i gđa. Rahela Jurković brojači glasova.

Predsjedavajući predlaže ime udruge te skraćeni naziv AGAPE.

Predsjedavajući je podijelio standardni tekst statuta koje prisutni zajedno u dogovoru nadopunjuju.

Ciljevi Udruge su:    a) promovirati suradnju između Republike Hrvatske i frankofonih zemalja;
b) promovirati kulturne i znanstvene razmjene;
c) doprinos razvoju Europskih studija;
d) organiziranje konferencija, seminara, kolokvija i susreta;
e) promovirati europske vrijednosti;
f) pružati različite ekspertize;
g) proširiti nastavu francuskog jezika.

Dogovoreno je da će gđa. Irena Stopfer podnijeti zahtjev gdinu. Aleksi Bjelišu, rektoru Sveučilišta u Zagrebu, sa zamolbom da se za sjedište Udruge koristi adresa Sveučilišta u Zagrebu, Trg Maršala Tita 14.

Većinom glasova usvojena je kotizacija od 50,00 HRK godišnje po osobi.

Dogovoreno je da postoje 2 vrste članova Udruge: a) oni koji su bivši studenti Europskih studija, koji plaćaju članarinu, te imaju pravo glasa; te b) oni koji su počasni članovi, koji nisu dužni platiti članarinu, te nemaju pravo glasa u skupštini.

Nadopunjen je čl. 10. Statuta na način da glavna skupština ne može zasijedati ukoliko na istoj nije prisutan kvorum od 2/3 članova, koji su na istoj osobno prisutni odnosno zastupani putem punomoći.

Pod čl. 11. Statuta odlučeno je da se Upravni odbor sastaje 2 puta godišnje.

Usvojen je prijedlog da Udruga postane članica Saveza AMAC, koji je osnovan pri Sveučilištu u Zagrebu.

Za svrhu provođenja ciljeva Udruge, ista će imati 3 komisije: europsku, kulturnu i frankofonu.

Glasovanje za predsjednika Udruge: izabrana je gđa. Sanja Hoić (od 14 prisutnih, 13 je glasova bilo „za“, niti 1 glas „protiv“, te 1 koji se nije izjasnio).

Glasovanje za podpredsjednika Udruge: izabrana je gđa. Rahela Jurković (od 14 prisutnih, 13 je glasova bilo „za“, niti 1 glas „protiv“, te 1 koji se nije izjasnio).

Glasovanje za počasnog predsjednika Udruge: izabran je gdin. Marc Gjidara (od 14 prisutnih, 13 je glasova bilo „za“, niti 1 glas „protiv“, te 1 koji se nije izjasnio).

Glasovanje za počasnog podpredsjednika Udruge: izabrana je gđa. Irena Stopfer (od 14 prisutnih, 13 je glasova bilo „za“, niti 1 glas „protiv“, te 1 koji se nije izjasnio).

Glasovanje za tajnika Udruge: izabrana je gđa. Sanja Mijić (od 14 prisutnih, 13 je glasova bilo „za“, niti 1 glas „protiv“, te 1 koji se nije izjasnio).

Glasovanje za zamjenika tajnika Udruge: izabrana je gđa. Aleksandra Kovačević (od 14 prisutnih, 13 je glasova bilo „za“, niti 1 glas „protiv“, te 1 koji se nije izjasnio).

Glasovanje za blagajnika Udruge: izabrana je gđa. Dunja Večenaj (od 14 prisutnih, 13 je glasova bilo „za“, niti 1 glas „protiv“, te 1 koji se nije izjasnio).

Glasovanje za zamjenika blagajnika Udruge: izabrana je gđa. Marijana Bobinac (od 14 prisutnih, 13 je glasova bilo „za“, niti 1 glas „protiv“, te 1 koji se nije izjasnio).

Glasovanje za člana Upravnog odbora Udruge zaduženog za kulturna pitanja: izabrana je gđa. Nikolina Korečić (od 14 prisutnih, 13 je glasova bilo „za“, niti 1 glas „protiv“, te 1 koji se nije izjasnio).

Glasovanje za člana Upravnog odbora Udruge zaduženog za europska pitanja: izabrana je gđa. Zrinka Horvatić (od 14 prisutnih, 13 je glasova bilo „za“, niti 1 glas „protiv“, te 1 koji se nije izjasnio).

Glasovanje za člana Upravnog odbora Udruge zaduženog za frankofona pitanja: izabrana je gđa. Olenka Zahorodni (od 14 prisutnih, 13 je glasova bilo „za“, niti 1 glas „protiv“, te 1 koji se nije izjasnio).

Potpisnici:
Gdin. Marc Gjidara, predsjedavajući
Gđa. Lana Srkoč, zapisničar
Gđa. Jagoda Novak, brojač glasova
Gđa. Rahela Jurković, brojač glasova