Svjetski turnir šahovske kompozicije

U toku je tradicionalni 10. svjetski turnir šahovske kompozicije (“World Chess Composition Tournament”, WCCT), u organizaciji Svjetske federacije za šahovsku kompoziciju (WFCC). Objavu možete vidjeti na sljedećoj poveznici: http://www.wfcc.ch/competitions/composing/10-wcct/. Među sudionicima je, tradicionalno, i Hrvatska.

WCCT se po prvi puta sastoji od 8 grupa – 6 “ortodoksnih” (#2, #3, #n, studije, h#, s#), vilinske (gdje titulu pobjednika brani naš Nikola Predrag!) i retro (to je novost u odnosu na prethodna izdanja WCCT-a). Retro sekcija je uvedena velikom većinom glasova delegata u WFCC-u na Kongresu WFCC-a u Batumiju 2013.

Teme svih grupa možete vidjeti u objavi turnira. Svi ljubitelji šahovske kompozicije su pozvani okušati se u komponiranju. Rok za slanje problema je 01. lipnja 2016. (dakle, za nešto manje od godinu dana). Svakako pogledajte i proučite službena pravila WCCT-a: http://www.wfcc.ch/competitions/composing/wcct/. Slobodno nas kontaktirajte ako imate bilo kakvih pitanja. O WCCT-u možete raspravljati i na hrvatskom šahovskom forumu šah.hr.