2012.

Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu

Dana 04.12.2012. godine s početkom u 9,30 Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Koprivnica u suradnji sa Specijalnom olimpijadom Hrvatske, te velikom podrškom Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke Županije bila je domaćin 2. Prvenstva Hrvatske za osobe s intelektualnim teškoćama u stolnom tenisu. Prijavilo se ukupno 57 natjecatelja iz 17 udruga i centara s područja cijele Hrvatske. Nakon otvorenja u kojem su sudjelovali zbor „Mariška“ iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica te Plesni studio „Jump“ koji je zapalio atmosferu u dvorani svim sudionicima se obratio i dožupan gospodin Ivan Pal koji je svim sudionicima poželio da se bore i postignu što bolje rezultate. Riječ podrške natjecateljima dala je i predsjednica Udruge za pomoć osobama s m/r Koprivnica Biserka Telic: „U ovom natjecanju imamo tri vrste nagrada.
Za osvojeno 1. mjesto – veliko hvala, za osvojeno  2. mjesto – drugi puta bit će bolje i za 3. mjesto – dođite nam opet.“ Prvenstvo je otvorio član Udruge koji je već i dugogodišnji sportaš Zoran Kušenić pročitavši zakletvu Specijalne olimpijade:
“Dopustite mi pobijediti, ako ne mogu pobijediti, neka budem hrabar u pokušaju”.
Koprivnica je sudjelovala sa dvije ekipe, a to su i njihovi rezultati. Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Koprivnica s natjecateljima:
Ivan Telic – u skupini J osvojio je 2. mjesto
Željko Lončarić – u skupini J osvojio je 4. mjesto
Marko Šprem – u skupini I – 3. mjesto
Dubravko Jajetić – u skupini H – 2. mjesto
Siniša Zidar – u skupini E – 2 mjesto
COOR „Podravsko sunce“ u sastavu:
Josip Bartolović – skupina F- 3 mjesto
Ivica Golubić – skupina C – 1. mjesto
Mario Kišak – skupina B – 3 mjesto
Svi natjecatelji su dobili na poklon majice i pakete proizvoda Podravke. Nakon završenog natjecanja ove godine sigurni smo da će Specijalna olimpijada ponovo izabrat Koprivnicu za održavanje ovog velikog i bitnog natjecanja kako za nas tako i za naš grad.
Voditeljica sportskih aktivnosti
Silvija Kovač

Hrvatska bowling liga – 2.kolo

112

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U West Gate-u 18.10.2012. održano je 2. kolo Hrvatske bowling lige za osobe s intelektualnim teškoćama. Ukupno je nastupilo preko 50 natjecateljica  i natjecatelja. Na kraju 2. kola završila je ovogodišnja liga i podijeljene su medalje. Osim naših korisnika u bowlingu su se okušali i njihovi treneri, te osvojili zaslužena odličja. Međutim za trenere je bilo i nekih specijalnih nagrada koje možete vidjeti na jednoj slici. Medalje
našim korisnicima podijelila je Sandra Jadrijević, prof. TZK. Sve u svemu odličan športski događaj kojem je za cilj popularizirati bowling među osobama s intelektualnim teškoćama i njihovim trenerima kao šport koji je dostupan korisnicima s različitim stupnjem sposobnosti. Vidimo se iduće godine na državnom prvenstvu i na ligaškom natjecanju.

Sportske igre Oaze i SO Bosne i Hercegovine

U Sarajevu od 04. d0 07. listpoada 2012. održane su Sportske igre Oaze i SO Bosne i Hercegovine na kojem su nastupili i predstavnici SO Hrvatske. Hrvatsku su predstavljali športaši iz Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez pod stručnim vodstvom profesora Mladena Modrića.
Svečani defile i otvaranje održano je u dvorani Ramiz Salčin – Mojmilo, a na natjecanju je nastupilo 25 ekipa iz zemlje domaćina te gosti iz Slovenije, Srbije i Hrvatske. Natjecalo se u atletici, plivanju, kuglanju, nogometu, stolnom tenisu, MATP-u, košarci i boćanju. Naši predstavnici nastupili su u kuglanju i ostvrili sve pobjede te se u Hrvatsku vratili okićeni zlatnim medaljama, a samo natjecanje organizirano na zavidnom nivou.

Prvenstvo Hrvatske u plivanju

U Tuheljskim Toplicama na bazenu Termi Tuhelj održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama, a natjecalo se prema pravilima Specijalne olimpijade. Suorganizatori natjecanja bili su Športsko društvo Specijalni športovi Luč, Centar za rehabilitaciju Stančić i Udruga specijalnih športova Stela. Natjecalo se u pojedinačnoj konkurenciji za žene i muškarce u disciplinama:
25 i 50 metara slobodno
25 i 50 metara prsno
i 25 metara leđno
Od 143 prijavljenih natjecatelja natjecanje je uspješno završilo 130 od toga 48 natjecateljica i 82 natjecatelja iz 31 ekipe iz cijele Hrvatske. Na svečanom otvaranju učenici OŠ LIjepa naša Tuhelj izveli su prigodnu točku i s nekoliko rečenica predstavili svoju školu, a zakletvu Specijalne olimpijade u ime svih trenera i natejcatelja položio je natjecatelj Roko Vrančić. Također s nekoliko prigodnih rečenica športašima i njihovim trenerima obratila se gospođa Jasna Lesički predstavnica Centra za rehabilitaciju Stančić i gospodin Zdenko Mlakar predsjednik Specijalne olimpijade Hrvatske, dok je natjecanje otvorila saborska zastupnica i predsjednica Mandatno – imunitetnog povjerenstva Hrvatskog sabora gospođa Gordana Sobol.

Prvenstvo Hrvatske u odbojci

Na 6. SO Prvenstvu Hrvatske u odbojci, u srijedu 26. rujna 2012. na Tuškancu, nastupile su sljedeće ekipe:
Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica
Centar za odgoj i obrazovanje Lug
Centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Stančić
Centar za odgoj i obrazovanje Zagorska (dvije ekipe)
Dom za djecu i mladež Tuškanac
Dnevni centar za rehabilitaciju i radnu terapiju Egida (dvije ekipe)
Centar za odgoj i obrazovanje Prekrižje
Športsko društvo Specijalni športovi „Luč“
Za vrijeme službnog otvaranja Prvenstva prisjetili smo se života i rada Eunice Kennedy Shriver, osnivačice i počasne predsjednice Specijalne olimpijade i onoga što nam je ostavila kao misiju: Osigurati tijekom cijele godine natjecanja i treninge u različitim olimpijskim sportovima za djecu i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, dajući im kontinuiranu mogućnost razvoja njihovih fizičkih sposobnosti, kao i mogućnost da dožive radost, iskažu hrabrost i sudjeluju u dijeljenju darova, vještina i prijateljstva sa svojim obiteljima, drugim natjecateljima i članovima društva.
U dogovoru s trenerima, s obzirom da je kvaliteta ekipa otprije poznata, dogovorili smo preliminarni divisioning.
Ekipe su bile podijeljene u četiri skupine. Igralo se po pravilima Specijalne olimpijade.
Poredak:
Djevojke              Mladići             Veterani          Mlade nade
1. Zagorska        1. Lug                 1. Luč               1. Prekrižje
2. Tuškanac      2. Zagorska       2. Egida           2. Velika Gorica
3. Egida                                         3. Stančić
Natjecanje je proteklo u fer i športskom ozračju. Organizatori su osigurali hranu i piće, a sve ostalo se događalo u igri i prijateljstvu.
Izbornik za odbojku: Ivan Brigić, prof.

Europsko atletsko natjecanje u Rusiji

Dana 10.09.2012. na put je krenula četveročlana ekspedicija Specijalne olimpijade Hrvatske na
Special Olympics Russia International Athletics Meeting 2012
u Yoshkar-Ola.
Našu delegaciju predvodi gospodin Goran Bence, a SOH u Rusiji zastupaju
Andrej Premrl 100 i 400 metara i skok u dalj
Tereza Kolić 100 i 400 metara i skok u dalj i
Jasmina Bajrektarević 100 i 400 metara i skok u dalj.
YOSHKAR – OLA, Rusija
12.09.2012. uspješno odrađene kvalifikacije
13.09.2012. danas naše natjecatelje očekuju borbe za medalje

15.09.2012.

Ovo što se sjaji to su medalje, javlja izbornik SOH za atletiku
gospodin Goran Bence iz Rusije.


Rezultati
1. Andrej Premerl:
– trčanje 400 m = 5. mjesto
– trčanje 100 m = 5. mjesto
– skok u dalj= 5. mjesto
2. Jasmina Bajrektarević: :
– trčanje 400 m = diskvalifikacija
– trčanje 100 m = 3. mjesto
– skok u dalj= 3. mjesto
3. Tereza Kolić: :
– trčanje 400 m = 2. mjesto
– trčanje 100 m = 3. mjesto
– skok udalj = 1. mjesto
Kada se zbroje svi napori i svi rezultati naši su se atletičari vratili zadovoljni.

PH u rolanju

U Zaprešiću, 12.06.2012. održano je Prvenstvo Hrvatske u rolanju za osobe s intelektualnim teškoćama. Nastupila su 22 natjecatelja iz 8 ekipa. Iako je kiša omela predviđeni početak natjecanja ipak je natjecanje uspješno odrađeno i to zahvaljujući upornosti organizatora i predanosti natjecatelja. U vrlo neizvjesnoj i izjednačenoj borbi u svim kategorijama natjecanje je bez obzira na teške uvjete na stazi prošlo u najboljem redu na zadovoljstvo svih. Najveće veselje nastalo je već po običaju kod podjele medalja. Bilo je i manjih iznenađenja: u muškoj konkurenciji naslov najbržeg ponio je Stjepan Mirenić član ekipe Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

Hrvatska bowling liga – 1. kolo

Utemeljena je Hrvatska bowling liga za osobe s intelektualnim teškoćama. U Bowling Clubu West Gate 05.06.2012. godine održano je 1. kolo. Nastupilo je 14 žena i 39 muškaraca iz 12 klubova. U ligu su se uključile ekipe iz skoro svih dijelova Hrvatske: Zagreba, Splita, Pule i Varaždina. Natjecalo se po pravilima Specijalne olimpijade a natjecanje je organiziralo Športsko društvo Specijalni športovi Luč u nadi da će se ovom akcijom popularizirati bowling među našom populacijom i na taj način doprijenjeti što većem broju aktivnih športaša u Specijalnoj olimpijadi.

PH u biciklizmu

U Vrlici 30. i 31.05.2012. održano je Prvenstvo Hrvatske u biciklizmu u organizaciji Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez. Kvalifikacijske utrke prvog dana natjecanja su morale biti odgođene zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta. Natjecanje se odvijalo prema pravilima Specijalne olimpijade. Na programu su bile utrke:
– cestovna utrka na 1500 metara M/Ž
– vremensko natjecanje na 200 metara M/Ž
Na natjecanju su nastupile 4 ekipe s ukupno 15 natjecatelja. Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Centar za odgoj i obrazovanje Šubičevac, Dom za djecu i mladež Tuškanac i Centar za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez.

2. državni susreti MATP-a

Održani su drugi državni susreti MATP-a 18.05.2012. u Kraljevici u organizaciji Centra za rehabilitaciju Fortica.

SO europski tjedan nogometa 2012.

71

 

 

 

 

U četvrtak 17. svibnja 2012. godine odigran je malonogometni turnir povodom Specijalno olimpijskog europskog tjedna nogometa ali na dvije različite lokacije. Jedan dio događao se u Zagrebu u dvorani Sutinska vrela, drugi u Zaprešiću u gradskoj dvorani na stadionu. U Zagrebu su igrale dvije jače supine i obračunavale se za poredak i nogometni prestiž, dok su u Zaprešiću snagu odmjeravale ekipe nižih sposobnosti ali također vrlo predano i ustrajno tražile priliku za dokazati svoju dominaciju. Sudjelovalo je 16 ekipa sa ukupno oko 160 natjecatelja, iako je natjecanje bilo u muškoj konkurenciji u ekipama je bio i značajan broj igračica koje po svojoj vještini, htjenju i žustrini na terenu nimalo nisu zaostajale za muškima. Našim natjecanjem pridružili smo se većini zemalja u Europi koje u istom tjednu organiziraju nogometne turnire da bi se kroz jednu od najpopularnijih igara skrenula pozornost i potaknulo na brigu i skrb o osobama s intelektualnim teškoćama, a održano je pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske i Hrvatskog nogometnog saveza u organizaciji Športskog društva Specijalni športovi Luč i Udruge specijalnih športova Stela. Dodatnu čar natjecanju dale su ukusne pice i fini sokovi. Na natjecanju su nas svojim nazočnošću ne samo počastili nego i zdušno navijali i uživali u nadmetanju ekipa: gospođa Gordana Sobol, saborska zastupnica i gospodin Drago Katalenić, direktor marketinga HNS-a i šef  Grassroots programa. Kulminacija oduševljenja natjecatelja dogodila se kod podjele prekrasnih odličja koje su uručili naši dragi gosti.

Rezultati:
1. skupina
Zagreb 1 – Lug 1:10
Lug – Zagorska 1:3
Zagreb 1 – Zagorska 0:6
Poredak:
1. Zagorska
2. Lug
3. Zagreb 1

2. skupina
Tuškanac – Dubrava 2:0
Dubrava – Tomislav Špoljar 4:0
Tomislav Špoljar – Tuškanac 0:10
Poredak:
1. Tuškanac
2. Dubrava
3. Tomislav Špoljar

3. skupina
Zajezda – Prekrižje 1:8
Zagreb 2 – Međimurci 3:1
Zajezda – Međimurci 2:0
Zagreb 2 – Prekrižje 0:8
Poredak:
1. Prekrižje
2. Zagreb 2
3. Zajezda
4. Međimurci

Skupina 4
Egida 1 – Velika Gorica 3:1
Egida 1 – Autizam Zagreb 4:1
Autizam Zagreb – Velika Gorica 0:3
Poredak:
1. Egida 1
2. Velika Gorica
3. Autizam Zagreb

5. skupina
Stančić – Luč+Stela 0:7
Egida 2 – Stančić 2:3
Egida 2 – Luč+Stela 2:6
Poredak:
1. Luč+Stela
2. Stančić
3. Egida 2

Prvenstvo Hrvatske u atletici 2012.

Prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s intelektualnim teškoćama 2012. održano je u Daruvaru 26. i 27. travnja 2012.u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner.

Prvenstvo Hrvatske u brzom i umjetničkom klizanju 2012.

Na zagrebačkom Velesajmu održano je 24. 04. 2012. godine  drugo Prvenstvo Hrvatske u  brzom i umjetničkom klizanju za osobe s intelektualnim teškoćama. Nastupilo je  7 Centara i udruga iz Zagreba i zagrebačke županije; Centar za rehabilitaciju Zagreb, Centar Prekrižje Centar Stančić, Dom Tuškanac, Športsko društvo Specijalni športovi Luč, Udruga specijalnih športova Stela i Dnevni centar Egida. Organizatori ovog natjecanja bili su Centar Zagreb i Centar Prekrižje  pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Održano je natjecanje na 111 m za muškarce i djevojke. Ove godine nastupilo je ukupno 26 natjecatelja u brzom klizanju i jedan natjecatelj Ivan Babin u umjetničkom klizanju. Važno je napomenuti da je prošle godine nastupilo 18 natjecatelja  a ove godine 8 natjecatelja više. Ravnatelj Centra Prekrižje gospodin Dragutin Keserica zamolio je predsjednika Specijalne olimpijade Hrvatske gospodina Zdenka Mlakara da nakon himne otvori ovogodišnje natjecanje. Natjecatelj Petar K., hrvatski specijalni olimpijac dao je prisegu u ime svih natjecatelja. Nakon uzbudljivih utrka u muškoj i ženskoj konkurenciji svi su se učesnici uputili u Centar Prekrižje. Nakon ručka, natjecateljima su dodijeljene medalje, diplome i majice sa logom Prvenstva. Prigodnim poklonima organizatori su se zahvalili i svima koji su pomogli da se ovo natjecanje održi. Sreća i veselje sportaša dokaz je da smo uspjeli dobro organizirati ovo natjecanje a nadamo se da će  i slijedeće godine biti tako. Ponosni smo što su nam i ove godine u organizaciji pomogli vrijedni ljudi iz brzog i umjetničkog klizanja, Bojan i Jasna Todorović, Saša Draženović, Klizački klub Medvešćak. Naročito smo sretni što nam je  svoje umijeće i znanje u umjetničkom klizanju prezentirala Gabrijela B. članica klizačkog kluba Medveščak. Zahvaljujemo se i Zagrebačkom holdingu i svim djelatnicima klizališta Velesajam na ljubaznosti i svekolikoj pomoći tijekom treninga i natjecanja. Hvala svim sportašima i trenerima na trudu koji su uložili da se što bolje pripreme za ovo natjecanje. Natjecanje je zatvorila Ravnateljica Centra za rehabilitaciju Zagreb gospođa Vesna Muraja i zakazala slijedeći susret za godinu dana po povratku Specijalnih olimpijaca sa Specijalnih zimskih olimpijskih igara iz Koreje.
Organizatori

Prvenstvo Hrvatske u bowlingu 2012.

U Bowling Clubu West Gate
17. i 18. travnja 2012. održano
je Prvenstvo Hrvatske u
bowling-u za osobe s
intelektualnim teškoćama.
Natjecanje su organizirali Centar za rehabilitaciju “Stančić”, Športsko društvo Specijalni športovi “Luč” i Udruga specijalnih športova “Stela”, a odvijalo se prema pravilima Specijalne olimpijade. Pravila nalažu da se natjecatelji svrstaju u finalne skupine po spolu, dobi, stupnju oštećenja, ali ipak najvažniji čimbenik je rezultat. Nakon prvog dana kvalifikacija obračun za medalje odigrao se prema prethodno postignutim rezultatima u srijedu već od ranog jutra a završio oko podneva. Zahtjevno nadmetanje uspješno je završilo 38 natjecateljica i 79 natjecatelja. Dvadeset i tri ekipe iz ustanova ili udruga došle su iz Zagreba, Splita, Pule, Dubrovnika, Vinkovaca, Koprivnice, Zajezde, Komareva, Samobora, Dugog Sela i Zaprešića. Prisutna je bila elita bowlig sporta osoba s intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj. Što znači svi oni koji cijele godine marljivo pripremaju svoje sportaše nisu propustili ovu priliku da pokažu svoje umijeće i napredak. Discobowling  i nezaobilazna orehnjača smanjili su napetost iščekivanja podjele odličja a i zaslužni su za nova poznanstva. Između ostalih zasluženo osvojena odličja u 21 jakosnoj skupini dijelio je gospodin Ivan Vrgoč ravnatelj  Centra za rehabilitaciju “Stančić”, gospodin Krešo Kržić kao predstavnik Zagrebačkog skijaškog saveza i Andrej Stipetić ispred Udruge specijalnih športova “Stela” što je osim dobrog druženja najviše obradovalo naše natjecatelje. Također je na sastanku trenera ustanovljena i prva Hrvatska bowling liga za osobe s intelektualnim teškoćama.

European Table Tennis Tournament 2012.

U Sloveniji u Ljubljani od 12. do 14. travnja 2012.održano je Europsko prvenstvo u stolnom tenisu na kojem je nastupila i Hrvatska vrsta.

Stručno multidisciplinarno savjetovanje

91

 

 

 

 

 

 

 

Tuheljske Toplice, 21. do 23. ožujka 2012. održano je Stručno multidisciplinarno savjetovanje za kineziološki rad s osobama s intelektualnim teškoćama. Prisustvovalo je 19 sudionika  iz ustanova ili udruga iz cijele Hrvatske.
Program savjetovanja:
21.03.2012.
17.00 Boćanje kao kineziterapijska aktivnost, te organizacija državnih
natjecanja osoba s intelektualnim teškoćama s kineziološkog aspekta
Predavač: Franjo Horvat, prof.
20.00 Okrugli stol
22.03.2012.
10.00 Badminton kao kineziterapijska aktivnost – teorija
Predavač: Mijo Drašković, prof.
11.00 Badminton kao terapijska aktivnost – praktični dio
Voditelj radionice: Mijo Drašković, prof.
16.00 Socijalna isključenost osoba s intelektualnim teškoćama u kontekstu kineziterapije
Predavač: Jasna lesički, dipl. soc. radnica
17.00 Kondicijska priprema
Predavač: Asim Bradić, doc.dr.
20.00 Okrugli stol
23.03.2012.
10.00 Boćanje kao kineziterapijska aktivnost – praktični dio
Voditelji radionice: Franjo Horvat, prof. i Nikola Uzelac
12.00 Specijalne olimpijske svjetske ljetne igre s aspekta trenera, pripreme, odlazak i natjecanje
Predavač: Vlado Strbad, prof.
13.00 Okrugli stol i donošenje zaključka
Zaključak:
Sva predavanja održana su na visokoj kvalitativnoj razini, a obrađene su aktualne teme. Novost ovogodišnjeg savjetovanje su dva predavača gosta s nama zanimljivim temama što je unijelo potrebno osvježenje a to su:
Jasna lesički, dipl. soc. radnica:
Socijalna isključenost osoba s intelektualnim teškoćama u kontekstu kineziterapije
Asim Bradić, doc.dr.:
Kondicijska priprema
Za sljedeću godinu pokušati organizirati savjetovanje kao međunarodno i pozvati zemlje iz bližeg okruženja (Slovenija, Italija, Mađarska, Austrija, Srbija, Bosna i Hercegovina) te na taj način vidjeti kretanja u kineziološkom radu s osobama s intelektualnim teškoćama i u drugim zemljama. Predavanja pripremiti na hrvatskom i engleskom.
Teme za iduće savjetovanje mogu se prijaviti tijekom cijele 2012. godine.
Voditelj savjetovanja: Franjo Horvat, prof.

Prvenstvo Hrvatske u skijaškom trčanju

Na 1. SO Prvenstvu Hrvatske u skijaškom trčanju koje je održano 28.-29.02.2012. na Platku, u organizaciji Doma za djecu i mladež Tuškanac, nastupilo je dvadeset natjecatelja. Natjecalo se u disciplinama 50m i 500m (nešto manje s obzirom na specifičnost staze). Natjecanje je organizirano po pravilima Specijalne olimpijade i organizatora utrke. Staza je bila jako dobro pripremljena na čemu zahvaljujemo Trkačkom ski klubu Čavle. Vremenski uvjeti su bili dobri, a natjecatelji raspoloženi za natjecanje.
Zahvaljujemo se svim natjecateljima i trenerima na sudjelovanju i nadamo se da se vidimo i sljedeće godine u još većem broju.
Izbornik za skijaško trčanje:
Ivan Brigić, prof.

Prvenstvo Hrvatske u trčanju na krpljama

113

 

 

 

 

 

 

 

Prvenstvo Hrvatske u trčanju na krpljama održano je 28. i 29.02.2012. na Platku u dolini Pribeniš. Nastupilo je 10 ekipa sa ukupno 37 natjecatelja. Natjecanje su organizirali Športsko društvo Specijalni športovi Luč i Udruga specijalnih športova Stela.

Prvenstvo Hrvatske u alpskom skijanju

Prvenstvo Hrvatske u alpskom skijanju u disciplini veleslalom za osobe s intelektualnim teškoćama održano je 14.II.2012. na stazi bijeli spust na Sljemenu. Sudjelovalo je 27 natjecatelja, od toga 9 djevojaka i 18 muških. Natjecanje je održano po pravilima Specijalne Olimpijade i organizatora utrke, staza je postavljena za početni nivo sposobnosti, imala je 8 vrata, vertikalni pad od 25-30 m i nagib od    15 %. Vrlo sam zadovoljan da nitko od natjecatelja nije diskvalificiran, a posebno je za istaknuti da je većina prijavljenih mlađa populacija. Natjecanje je održano po lijepom vremenu, a otvorio ga je predsjednik SO Hrvatske g. Zdenko Mlakar. Nakon završene utrke svi natjecatelji i treneri skupili su se u domu Crvenog križa na ručku i druženju. Isto tako tu smo organizirali prigodnu dodjelu medalja kao i drugih poklona naših sponzora. Organizator ovog natjecanja je DSS Stančić, a zahvaljujući našim zimskim programima očekujemo slijedeće godine još veći broj natjecatelja.