Korizmeni susret

HRVATSKIM BRANITELJIMA,

 INVALIDIMA DOMOVINSKOG OSLOBODILAČKOG RATA, RODITELJIMA, UDOVICAMA I DJECI
POGINULIH HRVATSKIH BRANITELJA,  STRADALNICIMA DOMOVINSKOG RATA
iz GRADA ZAGREBA
  svim domoljubima i vjernicima grada Zagreba
  Ugrađena slika 1

Poštovani,

U obrani Domovine tijekom velikosrpske agresije i Domovinskog oslobodilačkog rata s pouzdanjem u Božju zaštitu, ponosni na Hrvatsku katoličku narodnu tradiciju i vjeru pređa, većina Hrvatskih branitelja je nosila, s pouzdanjem, krunicu oko vrata, dok su Hrvatice i Hrvati, diljem Domovine i svijeta, moleći krunicu, utjecali se moćnom zagovoru Blažene Djevice Marije, za slobodu Doma i Domovine.

I danas, živeći u slobodi Domovine Hrvatske, suočeni sa ugrozama drugačije vrste, moliti nam je raditi i zahvaljivati svakodnevno, za dobro, jedine nam i vječne Hrvatske, ne zaboravljajući što nam ostaviše u zalog naše pređe.

U Korizmeno vrijeme posta, molitve i dobrih djela te priprave za Uskrs, Zagrebačka nadbiskupija, već šesti put, potiče na Korizmeni susret i okupljanje, sabranost u Križnom putu i molitvi na Sv. Misi, Hrvatske branitelje, invalide Domovinskog oslobodilačkog rata, obitelji, udovice, djecu i roditelje poginulih Hrvatskih branitelja, stradalnike Domovinskog oslobodilačkog rata  i sve domoljube iz grada Zagreba.

Imamo li mi, kao vjernici – Hrvati čestitosti, dosljednosti, čvrstoće karaktera i postojanosti u nevoljama te prije svega volje, u zajedništvu, moliti u Zagrebačkoj katedrali ?
Potrudimo se, svatko u svojoj udruzi, obavijestiti članove i sve ostale, i dođimo, u velikom broju, u obilježjima naših Udruga, u našu Zagrebačku katedralu,
na Korizmeni susret
u PETAK, 24. ožujka 2017. u 17.00 sati.
Organizirani ulazak u Katedralu je u 16.50.
Zaboravimo razlike koje nas dijele vodeći se sloganom:
„UVIJEK I SVE ZA HRVATSKU,
A NAŠU JEDINU I VJEČNU HRVATSKU NI ZA ŠTO.“